salam...cahaya cinta pengubat luka lara..be happy,enjoy yourself...i follow u,u follow me...fair n lovely...sharing is caring..

Sunday, 8 January 2012

Carta Hati Najwa Latiff


Assalamualaikum
Layan lirik nih yup....

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hati ku jadi kebah
Melihat diri mu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati

Lagu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanji kan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggal ku sendiri
Jangan tinggal kan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita

Thursday, 5 January 2012

My girl

Assalamualaikum....
First sekali saya nak bagi tahu,ni antara citer korea yang saya minat..best sesangat...
Sinopsis ckit...
Mengisahkan tentang seorang wanita bernama you rin yang bercita-cita tinggi mahu menjadi orang kaya..kemudian telah berjumpa dengan seorang lelaki yang sedang mencari adik sepupunya.Memandangkan wajah you rin yang seiras dengan ibu saudaranya..Oleh itu,You rin diminta untuk berbohong dan menyamar sebagai adik sepupunya.Dalam sedang indah menipu,muncul pula seorang perempuan yang merupakan bekas kekasih lelaki itu.Berlakunya konflik diantara mereka kerana lelaki itu sudah jatuh hati kepada you rin.Kesudahan ceritanya,akhirnya lelaki tersebut menjumpai adik saudaranya dan mereka bersama akhirnya...Nak tahu lebih lanjut...Nanti tgk citer ni yup..

Monday, 2 January 2012

Heartstring -the day we fallen in love

Assalamualaikum..
enjoy lirik nih....
eonjebuteoyeosseulkka nae mame jakku deureowa
dugeundugeun tteollyeowa jageun neoui misokkajido
oraen sigan dongan na gidaryeoon unmyeong gateun sarang
geugeon neoyeosseo nan al su isseo
o nae sarang geudaeran geol
geudaeneun nae mame
on jongil noga naerin somsatang gata
geudaeneun nae mame
nunbusige dagaon mujigae gata
naegeman deullige
dalkomhan moksoriro yaegihaejullae
cheoeumbuteo geudae maeumdo
Everyday Loving me
saranghae Just be my love

waenji jakku utge dwae jangnanseureon ne moksori
jageun du nune bichin nae moseumma jeodo tteollyeowa
oraen sigan dongan na gidaryeoon unmyeong gateun sarang
geugeon neoyeosseo nan al su isseo
o nae sarang geudaeran geol
geudaeneun nae mame
on jongil noga naerin somsatang gata
geudaeneun nae mame
nunbusige dagaon mujigae gata
naegeman deullige dalkomhan moksoriro yaegihaejullae
cheoeumbuteo geudae maeumdo
Everyday Loving me
saranghae Just be my love
geudaen arannayo
uri ireoke saranghage doeneun nal
geudaen mideonnayo
haneureseo bonaen kyupiteu hwasareul
geureoke dagaon
gijeogui seonmul gateun geudael saranghae
yeongwonhi hamkkehaejwo
Everyday Loving me
saranghae Just Be my love

Exam Time UNIMAS student

Assalamualaikum
nila,,kerja saya,,borink sgt minggu stdy week,,pk stdy..saya stdy dgn muzik..korang?huhuhu


                      
                    
                     

Borink..esk dah nak exm..hrp2 dekan sem nih...
Sekian..Tq 

Resepi Puding buah

Assalamualaikum
ni antara makanan kegemaran saya,,huhu,,best sesangat

Bahan-bahan ( 1 loyang besar )

  • 1 paket serbuk agar2 (11gm)
  • 2 biji telur
  • 4 cawan air
  • 1/2 tin susu cair
  • 1 cawan gula
  • 2-3 sudu besar tepung kastad
  • 1 tin fruit cocktail

Cara-cara

  1. masak agar2 dengan air dan gula hingga larut.
  2. pukul telur dan campurkan tepung kastad, kacau rata dan ketepikan.
  3. bila campuran agar2 larut, masukkan susu cair. bila mendidih, masukkan campuran telur dan tepung kastad. masukkan fruit cocktal.
  4. masukkan kedalam loyang atau acuan disukai. sejukkan dan hidangkan.

Resepi Kek batik Simple

Assalamualaikum
resepi yang senang dan bahan yang simple...

Bahan-bahan ( loyang 7/8" )

  • 1 bungkus (350g) biskut marie
  • Setengah buku butter
  • 2 biji telur
  • 1 cwn serbuk koko
  • 1/2 cwn milo
  • 1 cwn air
  • 3/4 cwn gula
  • ** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak rase cokelat yg kuat..gune 1 cwn koko+1/2 cwn milo.nak rase yg agak mild,gune 1cwn milo+1/2 cwn koko

Cara-cara

  1. patah2kan biskut
  2. dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut
  3. masukkan butter,kacau sampai butter cair
  4. kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat).padamkan api
  5. masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan sampai semua biskut dh di selaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)
  6. masukkan dlm loyang..tekan2 sket bg padat.simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang

cinta pasti berbalas walaupun secubit

Assalamualaikum....
huh...disini saya nak cerita tentang hidup seorang teman yang sentiasa tidak putus-putus untuk suka atau cinta kepada seorang jejaka..orang kata walau apa pun yang kite inginkan kita akan dapat.kita hanya perlu menunggu sama ada lambat atau cepat..kawan saya ni,,sanggup menunggu,,berjam-jam,bermusim-musim,bertahun-tahun.dengan kesetiaan dan keikhlasan,kita akan dapat juga apa yang diinginkan..akhirnya lelaki tu sendiri datang dan melamar beliau.rupa-rupanya dia tidak berpetuk sebelah tangan.lelaki itu juga dah lama jatuh cinta kepadanya tetapi tidak dapat diluahkan..huhuhu...sungguh menyentuh jiwa..jadi kesetiaan dan ketekunan penting dalam kehidupan kita,tidak kira sama ada dalam cinta mahupun pekerjaan..